Commissie van wijze mannen

In roerige – lees slechte – economische tijden, of door andere (wellicht privé-) omstandigheden, komen bedrijven wel eens in de moeilijkheden. Soms ziet de ondernemer geen uitweg meer. Het zou de betrokken ondernemer kunnen helpen als hij/zij geheel vrijblijvend zou kunnen praten met een wijs iemand, die verstand van de aannemerij heeft.

De betrokken ondernemer geeft de "wijze man" een kijkje in de keuken. Wellicht kan de vrijblijvend ingeschakelde (oud-)collega tips aan de hand doen om uit de malaise te komen. Het staat de lidbedrijven geheel vrij om zo iemand in te schakelen. Het spreekt vanzelf dat hierbij de groots mogelijke discretie in acht zal worden genomen. De "wijze mannen" zullen op geen enkele wijze verslag doen aan het bestuur of secretariaat van de NVBU.

De commissie van "wijze mannen" kan ook ingeschakeld worden indien bij een lidbedrijf de ondernemer onverhoopt komt te overlijden. Veelal zit de achtergebleven partner dan met de handen in het haar en weet zij niet hoe verder te gaan. De commissie van "wijze mannen" zou de weduwe de eerste periode kunnen bijstaan en haar helpen met de verdere ontwikkeling of afwikkeling van de zaken. Nogmaals voor alle duidelijkheid: niemand hoeft gebruik te maken van de diensten van de commissie van "wijze mannen". De mogelijkheid daartoe bestaat wel.

Het is aan de leden om hier wel of niet gebruik van te maken.