De NVBU werkt samen met Enzo Van der Velde van Planners van Waarde 

Enzo van der Velde, een geboren Drent, is medeoprichter van de Coöperatie Planners van Waarde.

In dit landelijk samenwerkingsverband zijn Financieel Planners aangesloten met elk hun eigen specialisme. 

In het verleden heeft Enzo ervaring opgedaan als particulier en zakelijk accountmanager in het bankwezen en als Financieel Planner in het bankwezen en een regionaal accountantskantoor. Sinds 2017 werkt hij als zelfstandig Financieel Planner. Inmiddels worden meerdere aangesloten leden door hem geadviseerd en begeleid. Meer over Enzo en Planners van Waarde is te vinden op:

https://www.plannersvanwaarde.nl/planners/enzo-van-der-velde/  

Het specialisme van Enzo is met name gericht op het adviseren van ondernemers op het snijvlak van zakelijk en privé.

Hierbij kun je denken aan: 

·         Begeleiding bij bedrijfsoverdrachten in de familiesfeer of richting derden

·         Risicomanagement ondernemer in privé in relatie tot zijn of haar onderneming en andersom

·         Adviseren en regelen financieringen woonhuis en vastgoed voor de verhuur voor de ondernemer in privé.

·         Vermogensmanagement in combinatie met Estateplanning (schenken en erven)

 

Als lid van de NVBU zijn afspraken gemaakt voor het inschakelen van Enzo. Het eerste gesprek is in ieder geval kosteloos. Na een eerste kennismaking en inventarisatie kunnen aanvullende afspraken op maat worden gemaakt.

 

Contactgegevens zijn:

Enzo van der Velde

Tel. 06-81 77 31 44

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

website: www.plannersvanwaarde.nl

Dennis Koerselman                                          Mirjan Middelbrink

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0622205459                                                     0627264132

 

www.veranova-advocaten.nl

 

 

De NVBU werkt samen met VeraNova Advocaten: maak gebruik van het gratis juridisch spreekuur!

Een geschil over de uitleg van het contract, een opdrachtgever die niet betaalt, een discussie over meer- en minderwerk of de oplevering van het werk of een ander juridisch vraagstuk? Ga in overleg met de advocaten van VeraNova Advocaten.

 

VeraNova Advocaten

VeraNova betekent ‘nieuwe waarheid’. Wij, Dennis Koerselman en Mirjan Middelbrink, zijn ervan overtuigd dat de advocatuur anders kan. Klassiek geschoold en met in onze rugzak de ervaring van de grootste juridische dienstverleners van Noord-Nederland leveren wij hoogstaande kwaliteit in een nieuw jasje. Juist door onszelf te zijn – energiek, gedreven en met humor - maken wij verbinding met mensen. Wij focussen op duurzame relaties op basis van vertrouwen. Wij luisteren aandachtig, analyseren grondig en bepalen samen met jou de koers. We zijn er om jou verder te helpen.

 

Bouwrecht

Het gehele bouw- en ontwikkelproces geeft (juridische) uitdagingen voor jou als ondernemer. Wij staan jou met deskundig advies bij.

 

Wij adviseren o.a. over:

·         diverse vormen van contracten (aannemingsovereenkomsten en algemene voorwaarden, UAV, UAV-GC, bouwteamovereenkomsten, D&B, samenwerkingsovereenkomst, AVA);

·         projectontwikkeling;

·         bouwgaranties;

·         uitleg van bestek;

·         meer- en minderwerk;

·         oplevering;

·         gebreken, bouwfouten, ontwerpfouten;

·         gerechtelijke- en arbitrale procedures.

 

Juridisch spreekuur

Je kan als lid van de NVBU gebruik maken van het gratis juridisch spreekuur. Eén keer per maand vindt op dinsdagmiddag het juridisch spreekuur plaats. Het spreekuur wordt verzorgd door Dennis en Mirjan. Zij zijn dan op het kantoor van de NVBU aanwezig om – in een aparte ruimte – al jouw vragen op juridisch gebied te beantwoorden. Soms lukt dat niet tijdens het spreekuur, maar dan kan er uiteraard een vervolgafspraak gemaakt worden.

 

Het raadzaam om aan te geven welk onderwerp je wilt bespreken. Dan kunnen Dennis en Mirjan zich voorbereiden en jou optimaal adviseren.

 

 

We zien je graag op het juridisch spreekuur en schroom ook niet om contact met ons op te nemen. 

 

 

 

Q8Tango

Als branchevereniging hebben wij een collectieve overeenkomst kunnen afsluiten met Q8 Tango.
Graag melden wij u een prachtige exclusieve actie.
Door onze samenwerking met Q8 Tango is het mogelijk voor iedereen om met grote korting te tanken!
Met uw eigen Q8 Tango tankpas:

 • Tankt u bij 551 stations in Nederland (Tango, Q8, Ok, Sakko en Texaco)
 • Tankt u met een speciale korting van liefst 13,5 eurocent, incl BTW, op de laagste landelijke adviesprijs
 • Heeft u deze korting altijd en overal ook langs de snelweg, tenzij de pompprijs nog beter is!
 • Betaalt u elke twee weken per automatische incasso vanaf uw eigen rekening, dus achteraf
 • Heeft een gratis en realtime beheer- en declaratiesysteem voor BTW teruggave.
 • Betaalt u alleen de brandstof die u heeft getankt en verder niets!

Vraag nu gratis uw tankkaart aan en profiteer van deze mooie samenwerking. U kunt zich aanmelden bij het secretariaat, per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0522-470339 en dan ontvangt u een link om u rechtstreeks aan te melden bij Q8 Tango.

 

 

 

BORK

Als branchevereniging hebben wij een collectieve afspraak gemaakt met Bork Recycling BV voor de afvalinzameling. 

Als lid van onze vereniging kunt u gebruik maken van deze overeenkomst.

In eerste instantie zijn er zeer gunstige prijzen afgesproken voor de meest gangbare containers. 

De prijzen en voorwaarden daarvan kunt u opvragen bij het secretariaat.

U kunt natuurlijk voor alle afvalstromen terecht bij hen.

Besluit u om gebruik te gaan maken van de collectieve overeenkomst met Bork meldt u zich dan aan bij het secretariaat in Beilen, per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch, zodat wij dit kunnen afstemmen met Bork Recycling BV.

Bouwbedrijven lopen regelmatig op tegen juridische problemen. Op civiel gebied, op het gebied van ondernemersrecht of bouwrecht. Eigenlijk is er sprake van een ongelimiteerde opsomming van juridische problemen.

U kunt als lid van de NVBU gebruik van een gratis juridisch spreekuur. Eén keer per maand vindt op dinsdagmiddag het juridisch spreekuur plaats. Het spreekuur wordt verzorgd door VeraNova advocaten. Eén (of twee) van de medewerkers van VeraNova zijn dan op het kantoor van de NVBU aanwezig om al uw vragen op juridisch gebied te beantwoorden. Soms lukt dat niet tijdens het spreekuur, maar dan kan er uiteraard een vervolgafspraak gemaakt worden.

U kunt in alle rust in een aparte ruimte uw probleem bespreken. U krijgt voor elk spreekuur een herinneringsmail van ons. Als u gebruik wilt maken van het juridisch spreekuur, dan is het wel raadzaam om aan te geven over welk onderwerp u van gedachten wilt wisselen of wilt bespreken. Dan kunnen de medewerkers van VeraNova – zo nodig – zich voorbereiden.

 

Faber

 

Alweer een lidmaatschapsvoordeel voor de leden van de NVBU. Ditmaal een samenwerkingsovereenkomst met Faber Personeelsdiensten.

Leden van de NVBU die via Faber personeel inlenen ontvangen een korting op hun eerste factuur. De korting bedraagt € 250,- bij een inleen van 200 uren. De korting geldt voor maximaal 2 werknemers per bedrijf.
Indien de werknemer voortijdig uit dienst gaat, wordt de korting naar rato van het aantal gewerkte uren verrekend. 

U ziet: zeer de moeite waard.

Daarnaast staat Faber bekend als een betrouwbare organisatie. Faber leent personeel uit die de garantielonen conform de CAO uitbetaald krijgen. Ook draagt Faber pensioen af bij APG en het tijdspaarfonds. Uitzendkrachten krijgen het aantal vakantiedagen volgens de CAO en betaalt de werknemers door bij ziekte. Alle zaken die in onze optiek horen bij 'goed werkgeverschap'.

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen met het secretariaat van de NVBU op 0522 – 470339 of rechtstreeks met Murk de Vries (regio Friesland) op 06-82805470, Albertyn van Putten (regio Drenthe en Noord-West Overijssel) op 06-30626618 of met Egbert Reidinga (regio Groningen) op 06-57504200.

Klik hier voor de website van Faber Personeel

 

 

De NVBU heeft een raamovereenkomst gesloten met subsidie informatie- en adviesbureau CATA BV te Assen. Leden van de NVBU kunnen hier terecht voor al hun vragen op het subsidiegebied. Voor de leden van de NVBU geldt een speciaal vast uurtarief indien CATA de volledige subsidie-aanvraag voor haar rekening neemt. Vooraf zal worden aangegeven wat het geschatte aantal uren zal zijn. Ook zaken op basis van “no cure, no pay” zijn mogelijk.

CATA BV is op de hoogte van alle subsidieregelingen van de landelijke-, provinciale en gemeentelijke overheden. Ook particuliere of bedrijfsmatige subsidiestromen zijn bij CATA bekend. CATA beschikt over de gegevens van de leden van de NVBU. Om voor het speciale tarief in aanmerking te kunnen komen, dient u zich als lid van de NVBU te melden. Alleen voor leden van de NVBU wordt gratis antwoord gegeven op vragen die via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. worden gesteld. CATA BV is gevestigd op de Amerikaweg 8-2 te Assen en is telefonisch bereikbaar onder 0592 – 544030.

 

Het bestuur van de NVBU heeft in 2014 gezocht  naar een betrouwbaar en goed adviesbureau dat de leden behulpzaam kan zijn bij het ISO en/of VCA-traject. Zij heeft in Stegehuis Management Systemen (SMS) te Beilen een goede partner hiervoor gevonden. Op 26 november 2014 is het bestuur van de NVBU akkoord gegaan met een samenwerking met SMS te Beilen.

SMS is een adviesbureau dat zich sinds 1994 heeft gespecialiseerd in de begeleiding van bedrijven naar ISO en/of VCA-certificering. Er wordt een Kwaliteits Management Systeem opgesteld in de vorm van een overzichtelijk schema, dus geen handboeken.

Daarnaast is SMS bezig met het onderhouden van deze systemen welke eveneens gericht is op het ontzorgen van de klanten. Er wordt met ICT-modules gewerkt om op afstand deze systemen op te zetten en te beheren. Bedrijfsbezoeken en audits worden zo tot een minimum beperkt, mede i.v.m. Covid-19.

Belangrijk is de aandacht voor de risico’s die spelen en hoe neem ik de juiste maatregelen (aansprakelijkheid). Een mooi voorbeeld is het voldoen aan de Arbo-wet. Dan is het uitvoeren van een Risico-inventarisatie de eerste stap. Bij uitstek geschikt om samen met SMS te doen, mede als onderdeel van een VCA 2017/6.0. systeem.

De leden van de NVBU krijgen een korting van 10% op het vaste tarief van SMS. Ook is SMS bereikbaar voor korte Arbo- en ISO en/of VCA gerelateerde vragen van leden van de NVBU (kosteloos). SMS is bereikbaar op telefoonnummer 06 11 044 504 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

AFN logoDe NVBU is aangesloten bij de Aannemers Federatie bouw & infra Nederland (AFNL). De AFNL bestaat sinds 2008. Het is een vereniging die speciaal is opgericht voor de MKB Bouw- en infrabedrijven. De NVBU is bestuurlijk vertegenwoordigd in de AFNL en de leden van de NVBU zijn collectief lid. De AFNL beschikt over een uitgebreid systeem van informatievoorzieningen aan haar leden. Zij is rechtstreeks betrokken bij belangrijke zaken als CAO-onderhandelingen e.d. Via de AFNL is de NVBU betrokken bij het overleg op diverse Ministeries. Bijvoorbeeld in het overleg over de administratieve lastenvermindering. De NVBU ondersteunt de AFNL van harte en maakt veelvuldig gebruik van de grote deskundigheid waarover het secretariaat van deze organisatie beschikt.

Klik hier om naar de website van AFNL te gaan

De NVBU werkt samen met VeraNova Advocaten: maak gebruik van het gratis juridisch spreekuur!

 

Een geschil over de uitleg van het contract, een opdrachtgever die niet betaalt, een discussie over meer- en minderwerk of de oplevering van het werk of een ander juridisch vraagstuk? Ga in overleg met de advocaten van VeraNova Advocaten.

 

VeraNova Advocaten

VeraNova betekent ‘nieuwe waarheid’. Wij, Dennis Koerselman en Mirjan Middelbrink, zijn ervan overtuigd dat de advocatuur anders kan. Klassiek geschoold en met in onze rugzak de ervaring van de grootste juridische dienstverleners van Noord-Nederland leveren wij hoogstaande kwaliteit in een nieuw jasje. Juist door onszelf te zijn – energiek, gedreven en met humor - maken wij verbinding met mensen. Wij focussen op duurzame relaties op basis van vertrouwen. Wij luisteren aandachtig, analyseren grondig en bepalen samen met jou de koers. We zijn er om jou verder te helpen.

 

Bouwrecht

Het gehele bouw- en ontwikkelproces geeft (juridische) uitdagingen voor jou als ondernemer. Wij staan jou met deskundig advies bij.

 

Wij adviseren o.a. over:

·         diverse vormen van contracten (aannemingsovereenkomsten en algemene voorwaarden, UAV, UAV-GC, bouwteamovereenkomsten, D&B, samenwerkingsovereenkomst, AVA);

·         projectontwikkeling;

·         bouwgaranties;

·         uitleg van bestek;

·         meer- en minderwerk;

·         oplevering;

·         gebreken, bouwfouten, ontwerpfouten;

·         gerechtelijke- en arbitrale procedures.

 

Juridisch spreekuur

Je kan als lid van de NVBU gebruik maken van het gratis juridisch spreekuur. Eén keer per maand vindt op dinsdagmiddag het juridisch spreekuur plaats. Het spreekuur wordt verzorgd door Dennis en Mirjan. Zij zijn dan op het kantoor van de NVBU aanwezig om – in een aparte ruimte – al jouw vragen op juridisch gebied te beantwoorden. Soms lukt dat niet tijdens het spreekuur, maar dan kan er uiteraard een vervolgafspraak gemaakt worden.

 

Het raadzaam om aan te geven welk onderwerp je wilt bespreken. Dan kunnen Dennis en Mirjan zich voorbereiden en jou optimaal adviseren.

 

We zien je graag op het juridisch spreekuur en schroom ook niet om contact met ons op te nemen.

  

Dennis Koerselman                                          Mirjan Middelbrink

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0622205459                                                     0627264132

 

www.veranova-advocaten.nl

 

 

 

 

 

In roerige – lees slechte – economische tijden, of door andere (wellicht privé-) omstandigheden, komen bedrijven wel eens in de moeilijkheden. Soms ziet de ondernemer geen uitweg meer. Het zou de betrokken ondernemer kunnen helpen als hij/zij geheel vrijblijvend zou kunnen praten met een wijs iemand, die verstand van de aannemerij heeft.

De betrokken ondernemer geeft de "wijze man" een kijkje in de keuken. Wellicht kan de vrijblijvend ingeschakelde (oud-)collega tips aan de hand doen om uit de malaise te komen. Het staat de lidbedrijven geheel vrij om zo iemand in te schakelen. Het spreekt vanzelf dat hierbij de groots mogelijke discretie in acht zal worden genomen. De "wijze mannen" zullen op geen enkele wijze verslag doen aan het bestuur of secretariaat van de NVBU.

De commissie van "wijze mannen" kan ook ingeschakeld worden indien bij een lidbedrijf de ondernemer onverhoopt komt te overlijden. Veelal zit de achtergebleven partner dan met de handen in het haar en weet zij niet hoe verder te gaan. De commissie van "wijze mannen" zou de weduwe de eerste periode kunnen bijstaan en haar helpen met de verdere ontwikkeling of afwikkeling van de zaken. Nogmaals voor alle duidelijkheid: niemand hoeft gebruik te maken van de diensten van de commissie van "wijze mannen". De mogelijkheid daartoe bestaat wel.

Het is aan de leden om hier wel of niet gebruik van te maken.

hamerBel NVBU als u een conflict heeft met uw bouwer of opdrachtgever. Met onze deskundige hulp komt u er zeker uit.

De NVBU stelt zich ten doel voor haar leden en voor klanten van haar leden "Bouwbemiddeling" mogelijk te maken. Hiermee wordt beoogt in geval van geschillen, onvolkomenheden of geconstateerde of vermeende fouten bij uitvoering van werken, kosteloos bemiddelend op te treden.

In 2008 heeft de NVBU, in samenwerking met Schouten Zekerheid te Capelle aan de IJssel, de NVBU-verzekeringsdienst in het leven geroepen. Het eerste verzekeringsproduct van deze service was de populaire CAR/AVB verzekering, die op zeer gunstige condities (zowel qua premie als polisvoorwaarden) wordt aangeboden. Daarna zijn diverse andere verzekeringen gevolgd. Het totale verzekeringsaanbod is momenteel als volgt:

nvbu verzekeringsdienst logo

 • CAR
 • Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB)
 • Bedrijven Compactpolis (Brand- en inboedelverzekering, uitgebreide gevaren- en bedrijfsschadeverzekering, milieuverzekering en eigen vervoerverzekering)
 • Collectieve ongevallenverzekering
 • Motorrijtuigenverzekering
 • Verzekering twee ziektewetjaar/ PEMBA
 • Ziekengeldverzekering
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)
 • NVBU-verzuimloket

De NVBU mag zich verheugen in een grote belangstelling. Uiteraard geldt deze exclusief voor de aangesloten ondernemingen. Deelname aan deze aantrekkelijke mantelcontracten op verzekeringsgebied staat dus alleen open voor lid-bedrijven. Hierop zijn geen uitzonderingen mogelijk.

Klik hier om naar de website van de NVBU verzekeringsdienst te gaan.

Contactgegevens

Noordelijke Vereniging
Burgerlijke & Utiliteitsbouw

Brink 2
9411 KR Beilen

Postbus 115
9410 AC Beilen

info@nvbu.nl
Telefoon 0522 470339

Leden login

© Copyright (2018) NVBU, Beilen