Het nieuws dichterbij

Hetebrij B.V. neemt nieuw bedrijfspand in gebruik

Afgelopen oktober heeft Hetebrij B.V. hun nieuwe pand in gebruik genomen. De prefab bouwer uit Wolvega maakt hiermee een belangrijke stap richting de toekomst. Het nieuwe pand is ruim en efficiënt opgezet en het pand is volledig klimaatneutraal. Daarmee maken ze hun eigen belofte waar: “Passie voor bijzonder bouwen”.

Het nieuwe pand staat hemelsbreed maar een kilometer bij het oude pand vandaan. Toch is het een grote stap in de ontwikkeling van het bedrijf. Efficiency is het codewoord als het gaat om snel en nauwkeurig bouwen. En dat is precies wat Hetebrij B.V. nastreeft. In de hallen zijn productiestraten ingericht waar de prefab onderdelen worden opgebouwd en het pand ligt dicht bij de A32. Daarmee is de logistiek flink verbeterd. 

Tijdens de opening vertelde directeur Gerard Hetebrij meer over de toekomstvisie van het bedrijf. “Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor ons bedrijf. Daarom hebben we onder andere 1356 zonnepanelen op het pand geplaatst”. Hiernaast werkt Hetebrij B.V. steeds meer met gerecyclede bouwmaterialen. Zo wordt er voor isolatie steeds vaker gebruik gemaakt van houtwol isolatie of cellulose in plaats van glaswol. 

Dat steeds meer woningen prefab worden gebouwd verbaast Hetebrij niet. De kracht van prefab bouwen zit hem in het produceren van de elementen onder ideale omstandigheden. Technische tekeningen worden door de computergestuurde zaagmachines verwerkt. Daardoor passen de onderdelen uiterst nauwkeurig in elkaar. “Het beeld dat prefab woningen standaard bouwpakketten zijn dat klopt niet”, geeft Gerard aan. “Ook een unieke woning die door een architect is ontworpen kan prefab gefabriceerd worden”. 

Ondanks deze grote stap voorwaarts staat het ondernemersbrein van Gerard niet stil. De productiehallen zijn zo ingericht dat er voldoende ruimte is voor groei. Door de processen verder te automatiseren en de logistiek nog verder te verbeteren verwacht Hetebrij B.V. een steeds belangrijkere plaats in te nemen in de bouwwereld. “Er zitten nog meer ontwikkelingen aan te komen. Meer kan ik daar nu nog niet over zeggen”, besluit hij grijnzend.

 

Contactgegevens

Noordelijke Vereniging
Burgerlijke & Utiliteitsbouw

Brink 2
9411 KR Beilen

Postbus 115
9410 AC Beilen

info@nvbu.nl
Telefoon 0522 470339

Leden login

© Copyright (2018) NVBU, Beilen